SYNTHESIS AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF THE QUATERNARY AMMONIUM SALTS BASED ON m-TERPHENOL
Abstract
References
1. Tyurina Y. Y., Serinkan F. B., Tyurin V. A. et al. // J. Biol. Chem. 2004. Vol. 279, N 7. P. 6056.
2. Афанасьев А. Н. // Клиническая медицина. 2004. № 8. С. 37.
3. Симакова А. И. // Эпидемиология и инфекционные болезни. 1998. № 1. С. 49.
4. Liu Ji-Kai // Chemical Reviews. 2006. Vol. 106. P. 2209.
5. Gow-Chin Yen et al. // Food and Chemical Toxicology. 2003. Vol. 41, N 11. P. 1561.
6. Kouno Isao et al. // Chemical & pharmaceutical bulletin. 1994. Vol. 42, N 1. P. 112.
7. Kouno Isao et al. // Chemical & pharmaceutical bulletin. 1991. Vol. 39, N 10. P. 2606.
8. Diaz-Rubio et al. // International J. of Food Sciences and Nutrition. 2008. Vol. 60, N 2. P. 23.
9. Zaragozá M. C. et al. // J. of agricultural and food chemistry. 2008. Vol. 56, N 17. P. 7773.
10. Bell T. W., Vargas J. R., Crispino G. A. // The J. of Organic chemistry. 1989. Vol. 54, N 8. P. 1978.
11. Yang H., Hay A. S. // Synthesis. 1992. Vol. 5. P. 467.
12. Способ получения 2,6-дифенилфенола: Патент РБ № 8116 / В. А. Тарасевич, Д. А. Василевский, А. С. Жаврид.
13. 06.30.
14. Белясова Н. А., Гриц Н. В. Биохимия и молекулярная биология: Теория и методы: Учебное пособие. Минск,
15. – 414 c.