Preview

Doklady of the National Academy of Sciences of Belarus

Advanced search

STUDY OF THE PRODUCTIVITY QUALITY OF FOREIGN GENE POOL RABITS BRED IN THE REPUBLIC OF BELARUS

Abstract

The comparative analysis of meat productivity of young purebred and crossbred rabbits at fattening of different origin bred in the Republic of Belarus was carried out. The best breeds and their combinations by slaughter traits, morphological carcass content and chemical composition of meat were determined.

About the Authors

A. Y. NOREYKO
Научно-практический центр НАН Беларуси по животноводству, Жодино
Belarus


Y. I. HERMAN
Научно-практический центр НАН Беларуси по животноводству, Жодино
Belarus


References

1. Андреев Я. П., Игнатенко П. К. // Животноводство России. 2007. № 10. С. 9–11.

2. Горлов И. Ф. // Вестн. мясного скотоводства. 2010. Вып. 63(1). С. 9–15.

3. Кондрахин И. П. и др. Клиническая лабораторная диагностика в ветеринарии. М., 1985. – 287 с.

4. Лесняк А. Н., Добудько А. Н. // Вестн. БУНК. 2006. № 3(18). С. 93–94.

5. Тинаев Н. И., Балакирев Н. А. Разведение кроликов и нутрий. М., 2001. – 254 с.

6. Сауткин А. В. Ветеринарно-санитарная оценка мяса кроликов при использовании в их рационе препарата «Эмисел»: дис. ... канд. биол. наук: 06.02.05. М., 2010. – 129 с.

7. Тихонова М. П. // Вестн. Харьковского ун-та. 1970. № 39(2). С. 46–47.

8. Плотников В. Г., Фирсова Н. М. Разведение, кормление и содержание кроликов. М., 1989. – 223 с.

9. Плотников В. Г. // Кролиководство и звероводство. 1992. № 5. С. 6–7.

10. Кролики для убоя. Технические условия: ГОСТ 7686–1988. Введ. 22.06.88; № 2071. М.: Госагропром СССР, 1988. – 3 с.

11. Мясо и мясные продукты. Методы определения массовой доли влаги: ГОСТ Р 51479–1999. Введ. 22.12.99. М.: ВНИИМП, 1999. – 6 с.

12. Мясо и мясные продукты. Методы определения белка: ГОСТ 25011–1981. Введ. 01.01.83. М.: Межгос. совет по стандартизации, метрологии и сертификации: Госагропром СССР, 1981. – 7 с.

13. Мясо и мясные продукты. Методы определения жира: ГОСТ 23042–1986. Введ. 01.01.88. М.: Госагропром СССР, 1986. – 5 с.

14. Мясо и мясные продукты. Метод определения массовой доли общей золы: ГОСТ Р 53642–2009. Введ. 01.01.11. М.: Федеральное агентство по техническому регулированию и метрологии, Рос. Фед. Стандартинформ, 2010. – 7 с.

15. Плохинский Н. А. Руководство по биометрии для зоотехников. М.: Колос, 1969. – 256 с.


Review

Views: 677


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 1561-8323 (Print)
ISSN 2524-2431 (Online)